Love

Kände att blggen behövde lite bilder så ska skriva om en av mina bästa vänner Becca. Gick hem till hennes efter skolan igår och pratade om allt, det var jätte mysigt. Men, hon var sjuk så det är därför jag är sjuk. Tack för det älskling.
När jag och Becca är med varandra är det alltid FLIPPINATION framförallt när det gäller att ta bilder, så tänkte lägga ut några av våra många bilder...
Älskar dig min syster! Kommer alltid finnas där för dig!

Världen blir glad om du gör detta min vän.

Heeeeeeeeej igen. Har redan frågat hur ni mår, men hoppas ni mår bra. Vill blogga om något men vet inte vad...
Först tänkte jag lugnt skriva något om att jag är vegetarian, men jag kom inte på vad jag ville skriva. Sen tänkte jag skriva om coola hår frisyrer, men hittat inga coola bilder. Sen tänkte jag skriva om att jag är dum för att jag äter yoghurt och keso även fast jag är allergisk mot mjölkprodukter. Sen tänkte jag skriva om mina katter, men det orkar jag inte. Åh, får huvudvärk, Sen tänkte jag skriva om hur Sverige har blivit mer kriminellt och det ska jag fortsätta att skriva om.
Asså ärligtt talat, Sverige.. Människor,barn framförallt, blir våldtagna hela tiden känns det som i Sverige. Varje dag står det om barn som har blivit våldtagna och hur låga våra fängelsestraff är. Helt sjukt. Det var en man i Järfälla som bara fick 1 år för våldtäkt. Tror till och med att han hade våldtagit mer än ett barn. Asså det är vidrigt! Det är hemskt! Jag kan inte fatta hur någon som har våldtagit någon kan få ett sånnt lågt straff. Fy faaan. Om jag ska vara ärlig så tycker jag att våldtäkt är värre än mord. (Självklart är mord, misshandel, våldtäkt, kidnappning lika fruktansvärt hemskt och idiotiskt). Men, jag tror att det är jobbigare att leva med att man har blivit våldtagen än att någon man känner har blivit mördad. Eller, vaaaaaa. Omg jag tror att jag är fett smart men när jag skriver det här låter det knäppt. Omg. härligt blogg inlägg.
Okej okej okej. Allt som är fel är hemskt. rån är hemskt för att den som ägde prylen som blev rånda förlorar pengar. Misshandel är hemskt för att man blir rädd och kan få stora fruktansvärda skador. Jag kan inte ens förklara hur hemskt mord och våldtäkt är för det är helt furktansvärt, egoistiskt, psykisktstört hemskt. Usch!
Varför finns det sånna hemska grejer? Varför vill man skada någon annan? Varför får inte alla människor mat? Varför får inte djur leva i frihet? Varför gillar man att tortera människor och djur?
Varför kan det inte bara bli fred? Jag tror att jag har en lösning på hur man kan göra världen bättre. Okej, min idé kommer från den grymma filmen Pas Away, tror jag att den heter. Min lösning som jag har fått från den filmen, fast som jag har ändrat lite är att: Kan inte ni som läser den här bloggen Becca, Sabila, Evve, Tea och alla ni andra göra mig en tjänst. Kan ni göra fyra snälla saker mot tre personer ni känner eller int känner. Det kan vara en kram, en gillning på en facebook profilbild, en komplimang, man kan säga hej till någon man inte brukar säga hej till, man kan le mot någon, man kan hjälpa ens föräldrar med att laga mat, man kan städa sitt rum utan att ens föräldrar behöver tjata, inte äta kött på en hel dag, hjälpa någon med läxor eller bara visa att man finns där och uppskattar det liv man har. Kolla, jag har läst min statestik på bloggen, o varje dag har jag ungefär 15 läsare. Så om alla ni 15 gör fyra snälla saker i en hel vecka blir det alltså: 60 snälla saker på en dag och på en vecka blir det 420 snälla saker. Så gör det, för då blir ni glada, dom som är i eran omgivning blir glada, jag blir glad och världen blir glad. Kommentera sen om ni också har gjort det.
U can do it!

Vad är det som händer i vår värld?

Godmorgon sötnosar! Förlåt för att jag inte har bloggat på två dygn. Skäms Emma! Bara för det ska jag göra många inlägg idag. För att jag är sjuk och har inget annat för mig.
Vad är det som händer i vår värld? Vad är det som händer i Syrien? Varför ska flera hundra tusen människor behöva dö för att få mänskliga rättigheter? Varför hjälper inga andra länder dom civila i Syreien? Jo, för att dom troligen är rädda och vill inte att Syrien ska börja kriga mot deras länder. Men om hela världen skulle försöka gå emot, utan våld, det här som händer i Syrien skulle människor inte behöva leva i otrygghet. Man behöver inte vara orolig för sina barn om dom ska bli ihälskjutna i skolor eller bli våldtagna. Man skulle inte behöva vara orolig om ens farbrödrar och fastrar skulle vara tvugna att fly. Man skulle inte behöva leva i en otrygghet! Jag förstår inte varför alla andra länder i hela vår värld kan låta det här hända. Självklart är det svårt att lösa en revolution, men det känns som om att ingen försöker lösa den. Varje dag står det mindre och mindre om det som händer i Syrien i tidningarna, men det står ändå att flera tusen människor dör varja varje varje dag. Varför uppmärksammas inte det här då? Jag har ingen aning, men det var väll samma sak som när Sydafrika styrdes av hollendare och det var diktatur där. Andra länder är rädda för att dom själva ska hamna i krig. Är alla världens länder fegisar som inte vågar offra något från sig själva? Jag tror sorligt nog det. Folk tänker för mycket på sig själva för att kunna rädda någon annan. Sorligt nog.
Lider med alla människor i hela världen som får leva i en otrygghet för att dom ej vet om dom ska överleva nästa dag.
Jag ska i alla fall göra skillnad i världen, ska du?

RIKTIG BILDBOMB

Bloggat snart i en vecka. Har redan lagt upp mer än sjuttio bilder, hur går det? Knäppt.
Jag gillar i alla fall att blogga, ska lugnt fortsätta, men ska börja skriva mer djupa grejor framöver.
Helt sjukt hur många bilder det finns som vem som helst kan se.

Första advent

God kväll mina änglar. Hur mår ni? Jag mår bra. Har inte bloggat på ett dygn, ovanligt. Men jag har haft ganska mycket för mig så har inte riktigt hunnit.
Igår träffade jag min mentor som sagt. Vi åt på en thailändsk restaurang. Maten var olala. Älskar vegetarisk mat. Yummie. Efter vi hade ätit gick vi och kollade på bio. Den hette Hysteri. Den var amerikansk och handlade om kvinnor på 1800 talet som var kåta, men männen trodde att dom var hysteriska. Filmen handlade också om jämställdhet och sånt bra.
Idag har jag firat advent. På morgonen stod jag i Skälby på en julmarknad med Nellie o Martina. Vi i klassen försöker tjäna ihop pengar så vi kan göra massvis med roliga grejor i Barcelona!! Det var kallt men vi åt kakor, sjöng och hade det roligt. Efter det åkte jag, mamma o Tea till mammas killes brors ex frus adventsfika. Det var roligt. Hahahha, det var en kille där. Omg, jag och Tea vi dog av garv. HAHAH. Kilen hette Simon och var typ tre år.Han var verkligen clockclean. Ni vet, små barn dom börjar ju prata om grejor från ingenstans. Jag hade typ busat lite med Simon och sen han bara: Vet du? En gång när jag sov. Då min näsa den blev attackerad av min tutte. Jag bara vaaa? Din tutte. Han ba: Jaaa, av min tutte. Ni anar inte hur gullig och rolig han var. O sen tio minuter senare han ba: Min mamma har inga tuttar. Jag o Tea bara waaaah? HAHAHAHAH. okej, det var roligare när man såg det live än när man läser det nu. Hehe, eller?
Aja, time to plugggisch.
Peace
Bilder från igår. Maten...

Advents frukost.
Tjockisar, som vanligt.

Mamma!

För cool bild.


Min nya älskling

Ska dra in till stan nu. Ville bara visa upp min nya älskling lite och två andra bilder.

Dansar av glädje

Wohooooooo! Har äntligen fått min nya telefon. Det blev en Xperia mini pro. Den har tangentbord. På mina förra telefon, som jag har haft som reserv nu ett tag, kunde jag ej göra hjärtan eller gubbar så jag fick alltid skriva hjärta eller arg gubbe. Men nu kan jag göra hjärtan. Är så glad så att jag dansar. Fick också vinter skor, dom är jätte varma och sköna. Tack världens bästa pappa!
Resten av dagen ska jag plugga och sen ikväll ska jag åka in och äta middag med min mentor och sen ska vi göra ett impulsval om vilken bio vi vill se! Det ska bli jätte roligt.
Det är inte min mentor som jag har i skolan, som jag ska träffa. Den mentorn jag ska träffa är som en vuxen kompis och en förebild. Vem som helst mellan fjorton och arton får ha en mentor. Man behöver inte ha värsta problemen eller något. Vem som helst kan ha det. Jag ville ha en mentor för jag ville veta hur det kändes att få kontakt med en människa som jag annars aldrig skulle ha lärt känna. Min mentor heter Christine och vi är jätte lika. Kan inte förstå hur det finns så lika människor, asså vi är inte lika på utseendet. Vi är mer lika när det gäller tankar och åsikter.
Ska fortsätta dansa av glädje nu.
Peace
Den är min. Wohoo!

Friday

Igår var den bästa kvällen på länge! Jag o Eve drog hem till Jere. Hans lilla kusin Adrian var där. Han var så sockersöt. Jere påstod att Adrian liknade honom, men som sagt, Adrian var sockersöt. Vi skulle ju baka tills på söndag. Jag började baka, allt gick fint, tills jag kom på att allt jag bakar blir förstört. Så våra fina mokarutor blev en helt förstörd wonnabe kladkaka. Skit äcklig! Sen efteråt vi hade bakat gick vi och köpte pizza o godis. Vi träffade på några söta människor i centrum. SEn när vi kom hem hade Jere laddat ner Colombiana. Den var grym. Handlade om en tjej som var från Colombia och var yrkesmördare. Älskar sånna filmer. Efter filmen följde jag o Jere med Eve hem. Asså Eve är för rolig. Hennes kommentarer. HAHA.Älskar tjejen! Jag o Jere gick sen hem till honom, vi tittate på TV, spelade gitarr och pratade om allt och inget. Älskar honom också! Vid tolv följde Jere med mig hem, snacka om gentleman. Inne vid min port träffade vi på Becca och en hon känner. VI chillade lite med dom. Jag spleade ett spel på Beccas phone, blev besatt så var inte så social. Vid ett gick jag hem, duschade och sov. Vaknade nyss, tittar på Harry Potter och tror jag ska äta chips om jag hinner. För jag ska åka till outlet med pappa snart och ÄNTLIGEN få en ny mobil.
Love
Älskar er!

Sockersöta
Mobbning på största nivå, stackars Eve..


Kilmaninjeh kiljehminjah

Hej! Kom hem nyss från en normal skoldag. Bråkade med Jere, sjöng, fick skrattattacker. Finns inget att klaga på.
Rubriken på inlägget är del av en text på en låt jag brukar sjunga. (<--Den här meningen känns så felstavad.) Aja, älskar den låten. Den är så perfekt att sjunga, sjunger den just nu. Mina kompisar hatar när jag sjunger låten, har förstört den totalt med min underbara röst..
Vi hade gymnastik på idrotten idag. Hatar det, är så jävla värdelös på att hoppa trampets och sånt skit, men är ändå glad över att vi inte behöver göra volt. Asså ibland kan jag tänka så mycket om idrott. Det är ett svårt ämne att bedöma någon i. Alla kan ju inte vara bäst på allt, alla har dåliga dagar, vissa grejer är jobbiga eller läskiga att göra. I mitt fall får jag mardrömmar av att tänka på volter. Jag tycker det är fel att tvinga barn att gör läskiga grejer. Självklart är det bra att motarbeta sina rädslor, men man ska inte tvinga någon att göra något, framförallt inte barn. Jag ska lugnt förändra det när jag blir FN's taleskvinna för mänskliga rättigheter. Inga barn ska behöva känna sig tvingade eller pressade av sin mamma, pappa eller idrottslärare. Punkt slut.
Woaw, jag byter verkligen samtalsämne jätte enkelt. HAHA!
Varning, jag kommer byta samtalsämen igen, det händer inte nu, inte nu, inte nu men nu!
Ska snart hem till namn: Jeremias Campos. Längd: Lite längre än mig. IQ: ... skoja bara, blir såhär torr när jag har tråkigt, men om jag ska erkänna något, tycker jag att jag var väldigt rolig när jag skrev sådär. Hehe.
Ska hem till Jere med Eve och baka till på söndags, vår klass ska sälja fika. Sen ska vi bara chilla och titta på film. Vi ska se Bourne identity, älskar den filmen.
Make a change save the world.
Älskar bilden, ska troligen göra en sån tatuering i framtiden.

PROTEST

PROTEST! Vet ni att fritidsgården Gården (i tallbohovskolan) ska stängas på lunchrasterna? Det är katastrof. Jag menar man kan äta på Gården om det har varit äcklig mat och man kan värma sig på Gården. Om alla elever nu ska börja vara i själva skol byggnaden, kommer den bli förstörd. För det finns ju inga lärare ute, som kan "kontrollera" oss. Jag förstår inte hur dom som har bestämt det här besluttet har kunnat fatta det beslutet. Jag och några fler har i alla fall gjort protestlistor, så om ni går i sjuan till nian i tallbohovskolan och inte skrivit på än, gör det! Peace!
Protest

Tacksam

Alohaaa. Älskar det ordet. Det finns så många grejer jag älskar. Orden Alohaaa och eller. Jag älskar mina familj mest i hela världen. Är så tacksam för att jag har världens bästa familj. Mamma är underbar, pappa är clockclean, Tea är världens gulligaste lillasyster, mormor är bäst, kusinerna är söta och fantastiska (jag har bara tre kusiner), mina morbröder är vassa när det gäller diskussioner. Skulle kunna fortsätta att prata om min familj hur länge som helst för det finns så mycket bra att säga, men orkar inte.
Dagen idag var chill. Vi hade slöjd. Jag håller på att brodera en världskarta för att en av mina drömmar är att resa ute i den stora vida världen. Efter skolan hade jag och mina tjejor Tjejgrupp. Asså det är inte mina tjejor, men jag känner ändå att jag har ett ansvar för dom för att jag är ledaren i gruppen. Det var jätte roligt, avslöjar inget mer, tystnadsplikt!
Ni som läser denna blogg måste veta att jag tänker väldigt mycket. När jag har tråkigt tänker jag ut knäppa eller smarta ideér. Inga snuskiga ideér. Jag tänker mycket på jämställdhet mellan kvinnor och män, varför man kränker vissa folkslag, hur man kan vara rasist, varför man driver om blondiner mm. Asså egentligen varför driver man om blondiner? Okej, jag kan hålla med om att vissa blondin skämt kan vara rolig som, "Hur dränker man en blondin?" "Man klistrar fast en spegel i botten av en pool". Men jag hatar när jag kanske säger något dumt (händer sällan..) och folk säger vilken blondin. Usch, hatar sånt. Jag tror att man skämtar om svenska blondiner, att dom är dumma och slampiga för att vi i Sverige var ett av dom första länderna som producerade porrfilmer och tjejorna i dom filmerna var blondiner. Tack för det liksom. Men det var som jag skrev i inlägget Religion, att bara för att en jude slår sin fru måste inte alla judar göra det. Samma sak gäller det för blondiner, bara för att en blondin är dum måste inte alla blondiner vara dumma. Som mig, smart blondin and I'm proud of it! Men vill bara upprepa mig, hatar när folk skyller på min hårfärg för att jag säger något dumt.
Börjar att skriva om min underbara familj och slutar med att skriva om blondiner. Haha. Som förut i ett annat inlägg började skriva om våldtäkter och det slutade att jag skrev om mina katter. Jag är grym på att komma in på olika ämnen.
Sov sött.
Världens bästa familj.

Världens bästa vänner

Har börjat få världens ångest inför gymnasiumet. Inte för att jag inte vet vart jag ska gå, utan för att jag kommer sakna mina härliga tjejor! Jag Becca och Eve har gått i samma klass i 8 år, och sen i gymnasiumet kommer vi inte träffas lika mycket. Jag o Becca räknade ut förut att hon och jag träffas ungefär 60 timmar i veckan. Vadå beroende av varandra liksom? Aja, i gymnasiumet kommer man väll få nya vänner, hoppas jag. Ta i trä för fan! Men det kommer ändå inte vara samma grej att sitta i klassrummet utan Eves clockclean dissar och MVG svar och Beccas sång och skrattattacker!

Älskar er mina systrar!


Feminismen

Det här är en av dom uppsatserna som jag är mest stolt över. Hoppas ni gillar den!

Feminismen

Vad är man om man är feminist? Är man en manshatare? Vill man ha lika lön mellan män och kvinnor? I den här texten kommer du att få läsa om feminismen, och vad den betyder och är för mig.

Det jag skulle vilja börja med och skriva i den här texten är att: varför ska ens ideologin feminism behöva finnas? För mig ska det vara en självklarhet att det är jämställt mellan kvinnor och män. Tyvärr är det inte lika mellan män och kvinnor i vårt samhälle idag, och varför är det inte det även fast ideologin feminism har funnits i över 200 år? Det är den svåra frågan.

Kan det bero på att det inte kan vara jämställt mellan män och kvinnor? Att det ena könet alltid måste ha mer makt än det andra könet? Nej, det är inte därför.

Personligen vet jag inte vad det kan bero på, att det inte är lika mellan kvinnor och män även fast man har kämpat för det i över 200 år, men, jag har ett stort hopp och tro på att det kommer bli lika mellan män och kvinnor.

Feminismen står mycket för kvinnliga rättigheter. Te.x att kvinnor ska få rösta, få sitta i fängelse, få jobba mm. Hemskt nog så har inte alla kvinnor i hela världens länder dom här rättigheterna. Te.x små flickor blir omskurna, blir slagna av sina män, får inte rösta. Men är det vår uppgift i Sverige att hjälpa kvinnor i te.x Somalia? Ja absolut är det viktigt! Jag tycker att volontärer ska åka ner till Somalia och undervisa om att det är fel att omskära sina kvinnliga barn och att det ska förbjudas. Nu när jag läste den här meningen, märkte jag en läskigt lik jämförelse med kolonialismen på 1800-talet. Europeérna åkte ner till Afrika och lärde dom vad som var rätt och fel. Dom vita bestämde allting, det blev ungefär som olika diktaturer i Afrikas olika länder. Om vi nu skulle åka ner till t.ex Somalia, med tanken att vi är smartare och bättre än dom, och att nu ska vi ändra på hela Somalia. Det skulle inte lösa några problem. För att då skulle det bli diktatur, där Sverige skulle vara dom onda i detta exempel. Och det skulle inte minskas med att man omskär sina kvinnliga barn, det skulle börjas göra i smyg och ännu mer slarvigt. Jag tror jag har lösningen på hur man ska kunna förminska och nästan ta bort omskärelse i vår värld! Genom att man låter både flickor och pojkar få gå i skolan. Så att dom lär sig att det är fel att omskäras, det skadar bara smärtsamma skador och är tortyr. Jag tror inte att det skulle förbättras på en gång, men det skulle vara en långsam utveckling, så te.x om 200 år skulle det kanske vara  1 av 500 barn som blir omskuren. För att dom här barnen som har gått i skolan har lärt sig nu att det är fel och att det är en rättighet och självklarhet att man inte ska behövas bli tvingad till något!

Likadant som att det är en självklarhet för svenska feminister att det ska vara lika lön mellan kvinnor och män. Dom tjugo senaste åren har lönerna börjat bli lika mellan kvinnor och män när dom har samma jobb. Något som man inte kan jämföra (när det handlar om rättvisan mellan lön) är att man jämför mellan en kvinna som te.x jobbar som fritidspedagog och med en man som är ingenjör. Dom lönerna kan man inte jämföra med varandra för att det är helt olika jobb.

Något som jag kan stör mig på är två ord ” Kvinnoyrken” och ”Mansyrken” . För att det existerar inte för mig. Det finns inga jobb som passar för något kön. Man har ett jobb för att det finns intresse för det jobbet. Det ska inte vara så att om jag jobbar på ett ålderdomshem har jag ett typiskt kvinnojobb. Jag vill jobba med äldre människor för att jag har ett intresse för att ta hand om gamla människor. Men däremot kan man ställa sig frågan, varför finns det fler kvinnor inom barn- och ålderdomstjänsten? Och varför finns det fler män inom byggbranschen? Det tror jag kan bero på sin barndom och sin uppfostran. Dagens barn leker väldigt mycket. Oftast leker killar med bilar, starwars, krig och lego. Medan tjejer bygger fina hus, tar han dom dockor och leker prinsessor. Kan det vara så att redan när man är ett litet barn har byggt upp sina intressen för jobb sen när man är äldre? Ja, jag tror att det kan stämma.

Varför är tjejer bättre än killar i skolan? Jag tror det beror på att tjejer måste kämpa mer för att få bättre betyg. För att om det står mellan en tjej och en kille i en anställning på ett jobb väljer man oftast killen även fast han har sämre betyg än tjejen. Men om det skulle vara en anställning mellan en svensk tjej som har medelmåttiga betyg och en kille som är från Sudan som har bättre en medelmåttiga betyg men han har lite problem med svenskan. Då skulle det nog bli lite problem på vissa arbetsplatser, vem skulle man välja? Varför det är sådana här konstiga anställningar mellan män och kvinnor, svenska och inte etniskt svenska, har jag ingen aning om. Men det måste förändras och det ska inte spela någon roll hur man ser ut. Bara man passar jobbet.

En annan grej som jag vill nämna innan jag avslutar är det här med mamma och pappa ledighet. Jag tycker inte att det ska finnas en lag på att mamman måste vara hemma 10 veckor och sen ska pappan vara hemma 10 veckor. Det kan inte bestämmas så, för att det har helt och hållet med om ekonomin och om man vill vara hemma med sitt nyfödda barn eller inte. Vi säger att Bert som jobbar inom frukosten i hotellbranschen har fått barn med Lisa som är ingenjör. Måste då Lisa exakt vara hemma tio veckor och Bert vara hemma exakt tio veckor? Självklart måste Lisa vara hemma några veckor, för barnet måste få bröstmjölk. Men ändå, det kanske är bättre om Bert är hemma med barnet en längre period än Lisa för att han tjänar mindre pengar. Det handlar om ekonomin. Ens regering kan inte göra en lag på ett exakt antal föräldrarledighets veckor med barn och bestämma det över varje familj. Varför inte? Ja du, för det är inte ett demokratiskt samhälle.

Hoppas du gillade och började skapa egna tankar om din personliga syn på feminismen medan du läste denna text.

Peace


Religion

Det finns en sak som jag kan ifrågasätta väldigt ofta. Innan jag säger vad det är måste jag berätta lite mer om mig själv. Jag lever i ett kristet land och går i kyrkan vid advent men, jag är inte troende. Jag tror inte på Gud.  Självklart respekterar jag alla människor som tror på Gud. Även fast jag inte är jude, kristen, hindu eller muslim har jag många positiva och negativa åsikter om religioner. Och det tycker jag att jag ska få ha, bara jag inte kränker någon annan. Men eftersom att det här är min blogg ska jag få skriva om vad jag vill. Det som jag kan ifrågasätta är att det känns som att människor som gör olika grejer skyller det på sin religion. T.ex Ku Klux Klan skyller på kristendomen, att det står i Bibeln att världen blir bättre om alla är blonda och blåögda, och att utan färgade människor skulle vår värld vara perfekt. Jag har inte läst Bibeln men jag tror inte att det skulle stå något sådant i Bibeln. För att det finns irakier, chilenare, norskor och eritrianer som är kristna och alla dom är inte blonda och blåögda. Jag tror heller aldrig att det skulle stå i Bibeln att det är rätt att döda människor som inte är blonda eller blåögda. För att jag tror att alla religioner islam, kristendomen,  buddismen och judendomen mm är goda i grunden. Sen är det människan som har fått religioner att se dåliga ut. T.ex att alla män som är muslimer misshandlar inte sina fruar. Självklart finns det muslimska män som misshandlar sina fruar, som det finns judiska män som misshandlar sina fruar, eller män som inte har någon religion som misshandlar sina furar. Asså bara för att en muslim slår sin fru kan man inte dra alla muslimska män över en linje och säga att: Inom islam slår alla män sina fruar. Det har inget med religionen att göra. Däremot har folk gjort många dumma saker och sen skyllt på sin egna religion. Egentligen är det inte religionerna det är något fel på utan människan i sig som är ond. Vad tror du?

Grattis på födelsedagen!

Hurra hurra hurra!
Grattis på födelsedagen underbara faster. Hoppas du får en underbar dag med familjen. Älskar och saknar er!
Grattis!


Vad hände?

Goddag. Hur står det till?
Dagen idag var chill. Det började med att jag och Becca som vanligt, missade bussen och kom försent. Det har blivit en standard för oss nu för tiden. Sen hade vi musik med världens bästa musiklärare. Go Roddan! Sen hade vi so. Omg, vi tittar på en jätte bra film som heter det brinner i Misissipi, handlar typ om Kuk Klux Klan, vet inte hur det stavas men filmen är intressant i alla fall. Efter lunchen bowlade vi. Omg asså jag visste att jag var dålig på att bowla men jag visste inte att jag var sämst på att bowla förrän idag. Jag hade fortfarande noll poäng när dom andra typ hade 25 poäng. Hahah, fail. Efter bowlingen drog jag hem en snabbis, min syrra hade tagit hem åtta kompisar så det var värsta fritidsgården hemma.. Så jag gick hemifrån snabbt och träffade Becca. Vi drog till Expert där jag skulle få min nya mobil!! Men icke sa nicke. Han som jobbade där sa att jag skulle vara smartare om jag tog en annan telefon, för att då skulle jag få 999 kr billigare osv. Nu gäller det bara att försöka att övertala mamma o pappa så att jag får en bra deal liksom för jag behöver verkligen en mobil, måste ha musik och ha mobilen till jobbet o sånt.
Jag måste bara säga vad skönt det är att komma in från kylan till värmen. Asså åh, känslan när hela kroppen blir varm. I'm lovin it.
Nu ska jag börja plugga. Försov mig förra onsdagen så jag missade so lektionen.Jag förstår inte hur jag kunde försova mig, det händer mig aldrig. Mitt straff blev i alla fall att skriva en uppsats på tio sidor och kunga lunchen jag var på förra måndagen. Jag borde kanske berätta lite om den. Ni vet, kronprinsessparet Viktoria och Daniel? Dom har ju gift sig och Järfällas kommuns bröllopspresent till dom var att kronprinsessparet skulle få göra olika grejer i Järfälla under en dag. Dom skulle till SAAB och äta lunch på Görvelns slott. Jag var med på lunchen för att jag var representant fån Järfällas ungdomsråd. Det var jätte trevligt på lunchen, maten var olalaa. Yummie. Jag vet inte vad jag tycker om vår monarki i Sverige. Jag har inget emot själva kungen och drottningen, men jag förstår inte varför vi har monarki när kungen eller drottningen inte styr landet. Monarkin är bara en symbol för Sverige, roligt jobb liksom. Men som sagt, lunchen var trevlig och maten var olala. Lunchen var en speciell upplevelse. Asså inte jälva maten utan att träffa olika intressanta människor, eller?
Vad hände? Var det inte jag som inte skulle blogga om mitt liv? Det enda jag bloggar om är mitt liv. HAHA. Men ni, alla mina söta bloggläsare (känns som att jag är Kenza, haha) måste lära känna mig innan jag kan börja skriva värsta åsikterna som kasta borgarna i papperskorgarna eller om problemen i Syrien. Det känns bättre för mig, för då förstår ni mig bättre och ni känner mig bättre.
Ska plugga nu.
Adjö.

Lättare sagt än gjort

Peace can not be imposed by force, one can only achieve peace through understanding.

MIN FÖRSTA KOMMENTAR

Wohooo! Min första kommentar! Tack Sabila. Jag lovar er Sabila är för bäst. Asså hennes kommentarer och inlägg på facebook..clockclean. Hon bloggar också, vet inte hur man kopierar in en länk men den heter avinosabila.Det är Sabila och sen Avin som bloggar i den bloggen, tunga tjejor! Tack söta Sabila för min första kommentar!

Eller?

Jag älskar ordet eller, eller? Asså man kan säga eller hela tiden. Clockclean.
eller=of=ose=أو=կամ=və ya=edo=або=বা=или=o=或是=ili=nebo=eller=of=or=või=o=tai=ou=ან= oder=ή=aut=o
Eller på några olika språk, eller?
Var bara tvungen att göra en Eller? tröja när jag var i England.
Borde göra ett eget klädesmärke..eller?

BUENOS DÍAS

Alohaa!
Hur mår ni, alla mina otroligt många bloggläsare(..)? Jag är trött. Asså det är så mörkt ute! Hejhej vinter.
Vet ni, en sak som jag stör mig på är att Sveriges fängelsestraff är för snälla ibland, framförallt när det gäller våldtäkter. Läste nu i DN att en pojke blivit våldtagen av en man och mannen fick bara 1,5 år i fängelse. Asså dom som våldtar någon annan borde få sina könsorgan bortklippta och bli satta i fängelse och sen slänger man bort nyckeln. Punkt slut.  Jag kan inte förstå hur man kan våldta någon, mörda någon eller misshandla djur. Mina underbara katter Milton och Heffis, som bor hos mamma, har blivit misshandlade. Inte av mig såklart! Nej men dom är uppvuxna i ett sopprum ute på landet. O när det vara några som hittade katterna var Heffis och Miltons mamma död. Mina underbara katter hade troligen också blivit misshandlade av några jävlar under tiden dom bodde i sopprummet. Sen fick dom bo i ett katt hem och det var en man och en kvinna som adopterade dom, men sen blev deras dotter allergisk och nu har familjen Grossman världens underbaraste katter!                                                                  
Heffis gillar att bli myst med lite tvång, hoppas jag i alla fall.

BILDBOMB

Bara så ni vet, älskar jag att ta bilder på mig själv.

AMERICAS NEXT TOP MODEL

Har precis dansat! HAHAHA det första jag gör i dansen är att trilla! Omg det var för roligt. Kärlek till dans <3
Aja, nu tittar jag på Americas next top model. Måste bara säga att Tyra Banks är så vacker. Omg. Vill att hon ska få barn. Dom barnen skulle bli olala vackra. Wow. Bara så ni vet, jag är inte peddo, men dom barnen skulle bli olala. I dagens program ska tjejorna åka till Maroko, men alla får inte följa med, och sen blir det bråk blabla, i-lands problem.se. Vilka problem det finns.
Har inget mer att blogga om så tjaråå bloggen.


U make me smileGADIUMLIBERTAS

Jag vet inte riktigt hur man ska börja sitt först blogginlägg, så jag kommer starta det såhär.
Tja tja bloggen!
Jag heter Emma Grossman och bor en bit utanför Stockholm.
Mina föräldrar har varit skilda sen 7 år tillbaks. Jag har en lillasyster som heter Tea. Vad finns det för mer viktig fakta att skriva? Ehm, jag är med i Järfällas ungdomsråd, är ledare i en tjejgrupp,jobbar som frukost värdinna, en av mina största drömmar är att bli utbytesstudent och när jag blir stor ska jag bli Fn's taleskvinna för mänskligarättigheter. That's me!
I den här bloggen kommer jag inte skriva så mycket om min vardag eller hur jag ser ut. Jag kommer för det mesta skriva om hur världen ser ut. Jag kommer också självklart skriva om min tjejgrupp som jag är ledare i. stolt
Jag borde nog förklara min bloggs namn gadiumlibertas. För mig betyder glädje och frihet väldigt mycket. Man mår bra av att vara glad och fri. Man måste vara glad och fri. Eftersom att jag kommer skriva mycket om världskonflikter och fred tyckte jag att det skulle passa bra som ett blogg namn. Men, jag ville inte att bloggen skulle heta glädjefrihet, det låter inge bra. Därför,så klok som jag är, kom jag på att jag kan ha det på ett annat språk. Så tadaaa.. gaudium= glädje libertas=frihet. Självklart, så typiskt mig, stavade jag gadium istället för gaudium när jag skrev in mitt blogg namn, men vi kan ju låtsas att det är rätt. ^^
Jag hoppas att ni kommer bli intresserade av mina åsikter och tankar om världen. Om ni har egna åsikter eller om ni vill att jag ska skriva om något speciellt i min blogg kommentera gärna eller mejla emmgross@spray.se
Ciao!

RSS 2.0